nb-arkivportal

SØG

Direkt zum Seiteninhalt

2017-Radio Als artikel januar 2017

Om NB generelt

Ved temadagen præsenterede viceskoleleder på Nordals Skolen, Frank Andersen, og formand for Nord-Als Boldklub, Jesper Larsen, deres opskrift på et godt og givtigt samarbejde mellem skole og forening. For samarbejdet om fodboldlinjen har nemlig skabt værdi for begge parter.

- Vi er fra skolens side meget glade for samarbejdet og naturligvis stolte over, at vi fik muligheden for at dele vores erfaringer med andre skoler, idrætsledere og organisationer, siger viceskoleleder Frank Andersen og tilføjer, at samarbejdet ikke kun har skabt værdi for de 30 elever, som deltager på linjen, men også for skolen som helhed, bl.a. i form af endnu mere engagerede lærere og synlighed i lokalområdet.

Formand for Nordals Boldklub, Jesper Larsen, er også glad for samarbejdet og stolt over, at det blev udvalgt til præsentation på temadagen.
- Det er dejligt, at vi i et mindre lokalsamfund formår at få et samarbejde op at stå, som der bliver lagt mærke til, og som andre er imponerede over. Vi ser et potentiale i samarbejdet og udvider det gerne, siger Jesper Larsen.
Samarbejdet er allerede efter blot halvandet år udvidet og dækker nu også over det traditionsrige Skolecup, som Nordals Boldklub ved egen kraft har arrangeret i 50 år. 2016-udgaven blev således arrangeret i samarbejde mellem skolen og boldklubben, hvor boldklubben stillede rammer og skabelonen til rådighed, mens skolen klarede det praktiske omkring invitationer, tilmelding og program.

- Det var naturligt for os at tage ansvar og blive en del af Skolecup. Det kræver engagerede medarbejdere og dem har vi på skolen, siger Frank Andersen. Således blev en af skolens lærere hurtigt frontfigur for Skolecup og tog rundt på områdets skoler og fortalte om stævnet. Det er fantastisk for en forening som vores, at skolen vil være en så aktiv medspiller omkring vores Skolecup. Det åbner døre, som vi ikke selv havde nøglen til, siger Jesper Larsen og tilføjer, at en tredjedel af eleverne fra fodboldlinjen samt flere af skolens lærere meldte sig som frivillige i forbindelse med afholdelsen af Skolecup.
At eleverne via et linjefag melder sig som frivillige til et foreningsarrangement er en ny positiv dimension af linjefaget, som er med til at danne de unge mennesker. Det er at gøre noget frivilligt for andre har for os stor værdi, og det glæder os, at eleverne oplever denne værdi på egen krop, siger Frank Andersen.

For Nordals Boldklub har den helt store gevinst ved samarbejdet netop været de nye frivillige kræfter, som klubben kan trække på. Vi har gennem samarbejdet fået flere fodboldspillere i klubben, og det er rigtig dejligt, men den helt store gevinst er klart de nye frivillige, som deltog ved Skolecup. Over en tredjedel af de 60 frivillige, som gennemførte Skolecup, var frivillige, som ikke før havde hjulpet klubben, og det udspringer direkte af samarbejdet med skolen, siger en glad Jesper Larsen.

Frank Andersen og Jesper Larsen er enige om, at samarbejdet er en succes, og at det skal fortsætte. Fodboldlinjen tilbyder i øvrigt i løbet af foråret 2017 eleverne DBU trænerkurser, som skal give kendskab til trænergerningen og muligheden for at kunne løfte sig fra at spille fodbold til at lære fra sig. Måske det er måden, hvorpå vi finder fremtidens trænere, siger Jesper Larsen.


Zurück zum Seiteninhalt | Zurück zum Hauptmenü