nb-arkivportal

SØG

Direkt zum Seiteninhalt

2019-skolecup

Stævner og Cups

Det skrev JydskeVestkysten om SKOLE CUP 2019
Flere hundrede børn på 85 hold dyster denne weekend mod hinanden på de indendørs fodboldbaner i Nord-Als Idrætscenter. Det sker under NB Skole Cup, som lige som Nord-Als Boldklub kan fejre 50 års jubilæum i år.
Stævneleder Beth Dybsø Jensen har selv spillet med i NB Cup som barn på Nordals. Nu har hun to børn, der spiller med på banerne.
- Jeg husker, at der var proppet med mennesker, som alle gik op i det. Det var sjovt, og folk heppede på os, sagde Beth Dybsø Jensen.
Nu er det hende selv, der er med til at arrangere skolecup'en for tredje år i træk, og i år er alle skoler på Als inviteret med til stævnet i anledning af jubilæet.
Fredag var det 7. til 9. klasserne, der dystede på banerne. Lørdag var det 3. til 6. klasserne, mens det søndag er 0. til 2. klasserne og forældreholdene, som skal på banen.
- Det er en tradition, som vi skal holde fast i. Stævnet handler om sammenhold. Det handler ikke kun om at spille bedst, men også om god stemning. Det er en weekend, hvor det hele går op i fodbold og det sociale. Børnene hygger sig på kryds og tværs af skolerne og møder nye venner, siger Beth Dybsø Jensen.

De deltagende piger i stævnet får tilbudt et halvt år gratis medlemskab af Nord-Als Boldklub. Sidste gang klubben tilbød det, blev der oprettet et ekstra pigehold i klubben.

Skole Cups formænd i 50 år:
Den første formand for Skole Cup var Børge Neesgaard, derefter fulgte Oluf Hansen, Peter Glock, Per Møllerskov, Michael Werner, og
nu er det Beth Dybsø Jensen, der også er træner for U7 drenge i klubben.

I 1969 inviterede Nord-Als Boldklub for første gang til Skole Cup, hvor 500 børn deltog fra Nordborg Kommune. I 1981 var alle kommunens ti skoler inviteret, og der deltog 132 hold med 700 spillere. I weekenden har skoler fra hele Als og Sønderborg deltaget i stævnet.


Zurück zum Seiteninhalt | Zurück zum Hauptmenü